Телефон: 0877 82 44 84

Интериорен дизайн на дома

От в Новини с 0 Comments

Интериорен дизайн на дома

 

 

Интериорният дизайн е преди всичко история за живота в бъдеще време. Красотата на дома е важно условие за да живеем по-добър живот. Понякога акцентните мотиви в обзавеждането идват под формата на материали и мебели с готов дизайн.  Друг път магията на интериорния дизайн се състои в това, тепърва да се измислят и сглобят нови, неочаквани шарки от облицовките, от настилките, от слоевете цвят и осветление. За да превърнеш домът си в красив и стилен никога не трябва да подценяваш значението на доброто осветление. Преди да решим цветовете вече трябва да имаме идея за осветлението. Тук голямо значение има броя на лампите, тяхното разпределение и вида му. То може да те накара да погледнеш на дома си по съвсем различен начин. Вида на осветлението  трябва да бъде съобразено с типа обзавеждане и с предназначението на помещението. От голямо значение е и допълнителното осветление, съветва интериорният дизайнер Вероник Веко. Това са стенни абажури, нощни лампи, скрити зад/под дивана светлини, лампи на пода и други подобни.

В проекта ни за интериор, който да е цветен,  и свеж, без да е претрупан с излишни детайли, за да не се отнеме от усещането за достатъчно простор, главната роля се поверява  на стените, категорични са от дизайнерската компания „Ачерно“. При тях селекцията на цветове и повърхности и разпределянето им в добре премерени акценти, са ключови, когато трябва да предадете на дома стил и модерно излъчване, които не налагат сложни ремонти и финансови маневри. Идва време и на десените в стаята и как да ги съчетаеш като професионалист. Добрите интериори се правят с няколко основни компонента. Осветлението е първият, на второ място са материалите на дамаските. Те могат да изпълнят стаята със стил дори стените и мебелите да са в неутрални цветове. Правилото е да не се конкурира десена, а да се допълва. Тайната не е в шарката, а в големината. Най-добре се съчетават три десена-един голям, един среден и един малък. Големите десени се разполагат на големите площи като стени, завеси, килими, табли на легла, дивани. Малките покриват по-малки площи като:възглавници, лампи и вази. Най-малкият може да съдържа само два или три от основните цветове на първия.

Най-важния момент е фокусния център. Той трябва да се определи в самото начало. Това може да бъде-прозорец, камина, каменна стена, а дори и гледка.

Ето и няколко правила по които може да се определи фокусния център:

1.Определяме предназначението на стаята. Например, ако стаята е за четене това може да бъде библиотеката с книгите.

2.Използваме симетрия. Например в стаята за четене разполагаме два фотьойла от ляво и от дясно на самата библиотека, може и в средата. Така изглежда дизайнерски подредено.

3.След като веднъж определиш фокусния център на стаята , декорирай около него за да подчертаеш функциите на стаята. Например, ако имаш голям прозорец с красива гледка  разположи мебели за сядане пред него, като подчертаеш фокуса с цветове и допълнителни аксесоари.

Интериорният дизайн не е въпрос толкова на средства, колкото на въображение и усет. На вкус и подход към красивото, към цветовете и формите, към начина на живот, различен за всеки един от нас, а и за всеки етап от развитието ни.

Share This
About The Author