Телефон: 0877 82 44 84

Как да продадем бързо и лесно имота си

От в Новини с 0 Comments

                                                                 Как да продадем бързо и лесно имота си

Много от нас погрешно смятат, че бързо и лесно могат да продадат жилището или имота си и да получат желаната  цена без да положат  усилия. Такава сделка не е невъзможна, но за да не се проточи във времето може да се доверим на интернет платформите за търговия. За имотния пазар социалните мрежи са извор на полезни възможности. За много агенции за недвижими имоти социалната мрежа е  основен канал за комуникация с онлайн аудиторията.  Според Инесса Кихай /един  от най-успешните мениджър продажби/ -работата на брокера и в интернет пространството има своята специфика и може да бъде доста полезен, тъй като заинтригуван от атрактивен обект, на потребителя му е по-лесно да напише директно на консултанта, отколкото да харчи време и пари за телефонни разговори. Всичко е опростено: отправяш запитване – веднага получаваш отговор бързо и лесно. За да не отлежава един имот, предлаган и непожелаван с месеци, да не става пример за лош баланс между цена и състояние/твърде скъп за това, което представлява/е необходимо продавачът да подобри вида на имота за да го представи в добра светлина. Защото нищо не е по-важно от първото впечатление. Чисто и приветливо място  е това, което привлича купувачи и помага за поддържането на техния интерес, и отличава вашият имот от конкуренцията.

Не игнорирайте необходимите козметични поправки по домът ви с цел да получите по добре оферти на високо конкурентния пазар в момента. И с малко вложения жилището ви може да придобие примамлив вид. Малките подобрения  ще допринесат  имотът ви да стане по-бързо продаваем. Ако имате дворно място, добре е да се направи почистване от избуяли плевели и храсталаци, да се отстранят всички изхвърлени или довлечени от ветровете ненужни предмети, и т.н.

Много пъти, продавачите се опитват да продадат имот, без да наемат опитен професионалист , защото вярват, че ще се спестят пари в дългосрочен план. Можем да ви кажем от опит , че добрите брокери  ще ви спестят както пари, така и време, защото са  с богат опит в сферата и знаят какво е необходимо при продажбата на недвижими имоти. Предварително внимателно обмислете каква цена да поискате. Помолете специалист да направи експертна оценка. Цената да бъде реална, съобразена с предлагания имот (състояние, местонахождение, комуникации и т. н.) и с пазара на имоти в дадения момент. Ако предложите висока цена, “защото толкова пари ви трябват”, офертата ще се застои. Купувачите, които наблюдават пазара, ще сметнат, че за това има скрита причина. И при всички случаи след време ще смъкнете цената и реално погледнато ще загубите. Направете имота и цената му атрактивни. Вие знаете най-добре предимствата на своя имот от когото и да е било друг и можете да го хвалите дълго. Но не го правете. Оставете това на вашия брокер.

И не на последно място -поискайте от него   да прегледа всички документи за имота, за да не се случи купувачът да открие нередности  или нещо да трябва да се доуточнява документално в последния момент. В такива случаи често купувачът се оттегля преждевременно. За да не се случи това доврете се на добрия опит и професионализъм.

Share This
About The Author